300 år gammelt hus for unge ideer
8 September 2014 - silje_grastveit

The HUB Bergen, er en slags inkubator, men kanskje mer et nettverkshus og et kontorfelleskap for folk i ulike faser av sin oppstartsbedrift. Tenk at jeg ikke før nå har visst om at HUBen eksisterer. I en stund har jeg hatt øynene åpne for ledige lokaler, for å kunne skape noe a lá HUBen, men i noe mindre skala og litt annen vri. Men så skjedde det; Ved et nytt grundigere søk etter slike konsepter, dukket HUBen opp. Det gikk opp for meg at det faktisk er gått et år siden sist jeg sjekket markedet på den fronten, og riktignok, så eksisterte det ikke noe slikt i Bergen på den tiden. HUBen har nå vært et faktum i et års tid og akkurat begynt å etablere ry i byen av brostein og trehus.

What to do, what to do
At jeg behøver et hjem for de ideene og konseptene som formes akkurat nå er ikke tvil om og som sagt; vi har savnet en slik plass. Her på HUB’ en er det allerede tilrettelagt for virksomhet og vekst, for ikke å snakke om mulighet til å treffe andre likesinnede. Å komme inn i huset var som en aldri så liten gjenfødelse. Kanskje en smule overdrevet, men det var ikke veldig langt unna. Det var Silje som møtte meg for en prat og en omvisning på fredag ettermiddag. Silje Grastveit er damen bak HUB Bergen og har jobbet intenst og brennende for å etablere denne muligheten for grunderspirer i Bergen. Det er masse blod, svette og kjærlighet som har beveget seg mellom veggene for at HUB’ en fremstår slik den gjør i dag. og i Norge er den enestående, så langt! Den første HUB i vårt langstrakte land av mange veletablerte HUB’ er verden rundt, med tusenvis av medlemmer. Konseptet er en unik mulighet for den som våger å skape noe bedre for seg selv og andre, ved å engasjere seg der det skjer, og bevege seg samlet fremover. Ideen bak HUB’ en er jo å kunne tilby et rede for gründere som kan dra spesielt nytte av å være i et bærende miljø av inspirerte, nye og kompetente forretningsmenn og kvinner. Min forståelse er at HUBen er et sted hvor ideer legges, ruges, klekkes og gjøres klar til å fly ut av redet; Moi?

En spennende tid i møte
HUBen gir en mulighet jeg ikke har lyst til å gå glipp av så det var ikke så mye å lure på egentlig!:) Lene Larsen har fra og med i dag nytt kontor! Rett før helgen var jeg her første gang å kikket med store øyne. Nå sitter jeg på min plass og skriver dette innlegget. MIN plass. Det er et spesielt øyeblikk. Og det begynner å gå opp for meg at nå skjer det noe, det går fremover. Eller; Jeg får ting til å skje, jeg beveger meg fremover!
Jeg tenker litt på alle de timene jeg har sittet nedgravd i en eller annen bok om selvutvikling, eller fartet rundt i skog og mark, gjort oppgaver i huset eller malt med inspirerende historier på ørene. Det er ikke tvil om at den reisen jeg startet for to år siden, har tatt meg til spennende destinasjoner og latt meg møte fantastiske mennesker på veien. Så her sitter jeg, i et 300 år gammelt hus, i sentrum av forretninger og handel i Bergen fra tidenes morgen; Bryggen. Sjelen i huset er ikke til å komme utenom. Velutvalgte detaljer og vakkert interiør skaper en varm og hyggelig atmosfære for husets mange medlemmer og leietakere. I tillegg til å ha tilgang på kafe og møterom, kjøkken og sofakroker har vi mulighet til å stelle i stand ulike happenings og delta på det som ellers beveger seg i felleskapet. Snakk om goder!

Location, location, location
For mitt vedkommende, i min situasjon nå, er location luksus. MEN det skader jo selvsagt ikke å operere fra nydelige lokaler i hjertet av Bergen sentrum, sammen med en gjeng ressurssterke, sjøldrevne folk som alle satser litt mer for å nå litt lenger!

Nysgjerrig?
Kunne du tenke deg å være en del av alt det spennende som skjer nå? Har du en liten gründer i magen? Her på HUBen er det plass til deg, og forståelse for at vi alle er på et ulikt nivå. Noen av oss kan ha begrenset fritid fra jobb og andre daglige gjøremål. Som medlem kan du bestemme om du vil være her bare noen timer når det skjer noe spesielt, eller ut fra ditt eget behov eller du kan leie fast plass om du ønsker det. Ta en titt på de ulike modellene, og ta kontakt med huben for en hyggelig og uforpliktende omvisning.

Skrevet av Lene Larsen, 29.11.12