5 kjappe med…
29 August 2017 - bergen

HUB medlem Elisabet Kolbrun Hansen

 

  1. Du er kanskje den av våre medlemmer som har flest oppdrag via Impact Hub og lignende gründermiljø. Hva jobber du med som gjør deg så lukrativ for diverse gründere?

Jeg jobber med visuell retorikk. I gründersammenheng betyr det at jeg feks kan hjelpe å selge en idé før den fysisk finnes, om det er til investorer for å få inn kapital, eller om det er for å selge til faktiske kunder. Jeg har lang fartstid innenfor gründerbedrift-verdenen, og vet hvor man bør være fleksible nok i kommunikasjonen til å kunne ta et par pivoter uten at det gir merkostnad og merarbeid ift egen profil. Det absolutt gøyeste i hele verden er å jobbe med startup-bedrifter – å få lov til å ta del i den mest spennende fasen i en bedrifts liv, er veldig givende. Å jobbe med argumentasjon og strategi gjennom design, sammen med et team bestående av kloke og veldig spennende gründerhoder – for å gjøre deres idé til noe forståelig og salgbart, er noe man ikke kan forstå gleden av før man selv har vært en del av et slikt tverrfaglig team. Det er i krysningen mellom ulike bransjer at spenningen skjer.

  1. Hvilke muligheter har du fått ved å være en del av Impact Hub?

Ved å være en del av Impact Hub har jeg fått tilgang til mye sterk kompetanse innenfor veldig varierte fagfelt. Man kommer tett innpå mennesker med veldig ulik kompetanse, og kompetansen til de ulike blir fort veldig tydelig. Å gå gjennom huset er som å gå gjennom en godtebutikk av kloke hoder. Jeg har funnet både teammedlemmer til å hjelpe meg med eksterne kunder, og jeg har fått kunder blant medlemsbedriftene her på huset. Man blir også kjent med de andre co-workinghusene i Bergen, og der må jeg trekke frem Nyskapingsparken som et veldig hyggelig sted å være Impact Hub’er, fullt av gode folk som tar godt imot oss.

  1. Hvorfor bør andre arbeide fra co-workinghus som Impact Hub?

Å jobbe i coworkinghus kan virkelig kicktarte ens nettverkbygging. Litt avhengig av hvor lenge man har holdt på og hva man driver med, men om man er fersk innenfor det man holder på med, og trenger å lære av andre innenfor samme felt – så kan man lære mye, og om man trenger å bygge porteføljen – er det mange gründere som kunne trengt noe ekstra hjelp innenfor mye forskjellig. Og omtrent uansett hva man driver med , så har man veldig godt av å lære og kjenne på hvordan andre mennesker jobber, og hvordan andre bransjer fungerer. Jeg gjentar; det er i krysningen mellom ulike bransjer at spenningen skjer.

  1.   Du har besøkt noen ulike Hub`er – kan du si noe om hvilke, og din opplevelse av å være en del av et globalt nettverk?

Vi dro hele retorikken til Berlin i tre uker, og jobbet på Impact Hub Berlin. DET var en fin opplevelse. Vi ble tatt godt imot som Bergenshubberne, og ble viet god oppmerksomhet og ble kjent med mange mennesker. Vi ble kjent med byen på en annen måte, og fikk knyttet mange kontakter. Bare det å kunne skifte omgivelser for en stund, både innendørs og utendørs, gir nye impulser og en god anerkjennelse til oss selv om at det vi driver med er fett. Impact Hub Nomader. Nå må vi bare finne ut hvor vi vil flytte kontoret neste gang, det finnes Hubber i mange bra byer, hehe.

  1. Du har også benyttet deg av det nasjonale co-workingnettverk flittig – hvor har du vært?

Bare denne sommeren har vi hatt kontorer i Trondheim, på WorkWork- hvor vi blant annet har blitt bedre kjent med vr-verden og den teknologiens uendelige muligheter. Et fantastisk techsted som virkelig kan anbefales (selv om man ikke er en tech-startup) og vi har vært i Oslo og jobbet på 657, hvor vi ble kjent med nye folk og tapte i vinlotteriet. Det finnes så mange bra co-workingsteder å jobbe rundt om kring, og for min del startet denne verdenen å åpne seg med mitt Impact Hub medlemskap for en del år tilbake.