Å gi lokale ideer globale muligheter
17 February 2017 - bergen

Vi utvider nettverket og samarbeider nå med hele 10 co-workinghus i andre norske byer! Dermed kan vi med rette si at vi gir lokale ideer både nasjonale og globale muligheter!

Picture1

Det globale Impact Hub nettverket har hatt en ekspansiv vekst. Ved utgangen av 2016 var det hele 86 Impact Hub`er verden over, med tilsammen mer enn 15.000 medlemmer. Da Impact Hub Bergen startet arbeidet med å etablere landets første co-working hus i 2009, var det til sammenligning kun 5 Impact Hub`er som var etablert på verdensbasis.

Det er nå de selvstendige co-working husene som går sammen for å gjensidig styrke hverandre ved å skape enda større verdi for medlemmene. Impact Hub Bergen inngikk for et stykke tid tilbake et samarbeid med SoCentral i Oslo, MeshNorway i Oslo, Digs i Trondheim og Flow Norway i Tromsø (med flere) hvor fokus har vært å skape gjensidige fordeler for våre medlemmer og dele erfaringer med hverandre.

Med stadig flere co-workinghus nasjonalt, er det nå på tide å utvide sirkelen. Per invitasjon og initiativ fra 657 i Oslo, har vi nå også inngått i en samarbeidsrelasjon med  Work-Work i Trondheim, Innovation Dock i Stavanger, Fabrikken i Lillehammer, Blender Collective i Fredrikstad og BETA i Vågå. Vi ser frem til å ta opp tråden videre med de ulike stedene!

Dette betyr i praksis at en som medlem av Impact Hub – og vis versa – kan arbeide gratis i 3 dager fra de nevnte co-working steder og byer som er nevnt over, og derav få umiddelbar adgang på relevant nettverk og et mulig marked i byer som ikke er ´ens egen`. Det er selvfølgelig mulig å bli værende lenger enn disse tre dagene, men da betaler en medlemspris for dette.. Samarbeidet vil gi medlemmer fra de ulike gründerhus raskere innpass i  andre ´Hub`er` og en større kontaktflate.

De ulike co-workinghus har litt forskjellig fokus – noen fokuserer på sosialt entreprenørskap, noen er mer tech-orientert og noen satser på kreativ næring. Her er det bare til å velge og vrake, en må finne det som passer best for seg selv og egen virksomhet. Hele formålet med samarbeidet er jo nettopp å åpne flere og større muligheter for våre medlemmer og utvikling av deres virksomheter.

I siste utgave av Shifter hadde 657 en sak om samarbeidet, som du kan lese her.

Utover landets grenser kan en som medlem av Impact Hub Bergen også arbeide fra andre Hub`er globalt. Her kan du lese mer om Impact Hub globalt og finne en oversikt over hvilke byer som per i dag har en Hub som venter på et besøk fra nettopp deg.