Loading Events

GEW – Tenk Større: Sosial innovasjon og Mental Helse

Date
Nov 17th
Time
10:00 - 12:00
Location
Price
Free

Eventen er en del av GEW – Global Entrepreneur Week programmet.

Påmelding skjer her

tenkstorre2

Velkommen til ”Tenk Større: Sosial Innovasjon og Mental Helse” den 17. november 10.00 – 12.00 på Impact Hub Bergen.

”Tenk Større” er en ny eventserie i regi av Impact Hub Bergen og Innovasjon Norge der vi tar for oss hvordan gründere, intrapreprenører og andre som jobber med å finne gode løsninger på våre globale samfunnsutfordringer kan ta skrittet fra lokalt til globalt marked. Hvert event tar for seg en spesifikk samfunnsutfordring, og høstens første ”Tenk Større” er satt i sammenheng med mental helse. Mental helse er et av vår tids største samfunnsutfordringer. Bare i Norge koster lidelsen samfunnet mellom 60 til 70 milliarder kroner i året. Vi får med oss fageksperter til å se nærmere på satsingsområder og behov innen fagfeltet, og hvilke finansielle programmer som finnes. I tillegg kommer både lokale og internasjonale gründerne for å dele av sine erfaringer fra feltet.

Introduksjon til Horisont 2020 – Ingvild Kjørrefjord – Innovasjon Norge
Horisont 2020 er verdens største forskning- og innovasjonsprogram. Programmet er etablert av EU og Horizon2020 søker å bidra til å løse de største fellesutfordringene som innbyggere i EU og resten av verden står overfor. Målet er å løse utfordringene sammen ved hjelp av felles innsats fra ulike fagdisipliner og samarbeid mellom private og offentlige aktører. Næringslivet spiller en stadig viktigere rolle i dette programmet. Her er det muligheter for små og store bedrifter til å kunne bidra til viktig arbeid!

Tine Nordgreen, – INTROMAT
INTROMAT er et nasjonalt forskningsprosjekt som tar sikte på å utvikle digitale løsninger for forebygging, behandling og oppfølging av mentale lidelser. Prosjektet nådde nylig fram i Forskningsrådets kåring av IKT-fyrtårn, og fikk tildelt 48 millioner kroner til å utvikle morgendagens behandlingsmetoder på nett de neste seks årene. Prosjektleder for Intromat er Tine Nordgreen, psykologspesialist og 1. ammanuensis på Universitetet i Bergen. Hun tar med seg erfaringene fra prosjektet eMeistring som hun har jobbet med som en del av forsknings- og Utviklingsarbeidet på Haukeland.

Dr. Megan Jones Bell – Lantern, Medgründer av Lantern, Psykolog og forsker ved Stanford.
Det San Fransisco baserte selskapet har utviklet effektive web og mobil program basert på kognitiv atferdsterapi (CBT). Lantern er fundamentert i klinisk forskning og ekspertise og har hatt god vekst og suksess siden oppstarten i 2012. De er i dag ledende aktører innen web-baserte tjenester for mental helse i USA.

Jonny Klemetsen – PsykTools
Det Bergensbaserte gründerselskapet utvikler digitale verktøy for å fremme bedre psykisk helse. Deres visjon er å være et ledende programvarehus for utvikling av verktøy som understøtter diagnose, planlegging av behandling, gjennomføring av behandling og etterbehandling av mennesker med psykiske lidelser.

Det er gratis inngang og lunsj for alle deltakere!

See other Events