Loading Events

Impact Night Vol. 3 | Think global, act local | The blue economy

Date
May 26th
Time
19:00 - 21:00
Location
Price
Free

Velkommen til Impact Night

Impact Nights er en eventserie i regi av Impact Hub Bergen. Hver måned inviterer vi spennende bedrifter og personer til å dele sine historier med oss, for å engasjere, inspirere og utfordre våre medlemmer og gründermiljøet i Bergen.

Den 26. mai kl. 19.00 – 21.00 inviterer vi til vårens tredje Impact Night. Denne gangen tar vi utgangspunkt i den blå økonomien og temaet «Jobb lokalt, tenk globalt». FNs bærekraftsmål har blitt kritisert for å være for mange, for store og for hårete. Samtidig danner de et bredt bilde av områdene vi må arbeide med for å nærme oss en mer bærekraftig utvikling.

Impact Night Vol. 3 ser nærmere på den blå økonomien og havnæringen – hvilke handlinger lokalt kan bidra til bærekraftig utvikling globalt? Vi har invitert representanter fra Havbyen Bergen og Hauge Aqua. De vil dele sine tanker om hvordan de bidrar til å skape bærekraftig utvikling lokalt her i Bergensregionen.

Få med deg kveldens foredragsholdere:
Katja Enberg
Leder for Forsknings- og rådgivningsprogram for Norskehavet. Havbyen Bergen.

Cato Lyngøy
Gründeren bak Hauge Aqua

Program for kvelden:
19.00-20.00 Foredrag fra våre spennende foredragsholdere.
20.00-21.00 Mingling, bar og hygge

Det er påmelding via Ticketco, men det blir også mulig å kjøpe billett i inngangsdøren.

Havbyen Bergen
Katja Enberg kommer fra Havbyen Bergen for å snakke om hvordan de jobber for å skape en verdensledende marin forskningsklynge. De ønsker å utvikle ny kunnskap om våre havområder, marine ressurser og akvakultur. På denne måten vil de realisere potensialet for bærekraftig verdiskaping i de marinrelaterte næringene. Det arbeides også for å etablere et «nasjonalt marint landslag», med arbeidsfordeling, nisjer og samarbeid mellom ulike regioner.

Hauge Aqua- nytt design til oppdrettsnæringen
Cato Lyngøy, grunnlegger av Hauge Aqua vil fortelle om Hauge-entreprenørskapet i Norge, og utviklingen av “Egget”. Hauge Aqua brenner for en bærekraftig vekst i oppdrettsnæringen. De ønsker å bidra til en betydelig verdiskaping langs norskekysten. På grunn av problemer knyttet til lus og rømming, har vekst innenfor oppdrettsnæringen vært utfordrende. Hauge Aqua sin innovative, eggformede merd bidrar til å skape et bedre og mer kontrollert miljø for oppdrettsfisken. Dette legger til rette for bedre fiskehelse, i tillegg til større brukervennlighet.

Vi gleder oss.
Velkommen!

See other Events