Loading Events

Impact Night Vol. 4 | Mat, helse og bærekraft

Date
Sep 1st
Time
18:00 - 21:00
Location
Price
Free
Velkommen til Impact Nights vol.4!
 
Hver måned inviterer vi spennende bedrifter og personer til å dele sine historier med oss, for å engasjere, inspirere og utfordre våre medlemmer og gründermiljøet i Bergen
 
I høstens første Impact Night tar vi for oss tema “Mat, helse og bærekraft”. Bærekraft, miljø og helse er tema som står høyt på den globale og nasjonale politiske dagsordenen. Maten vi spiser og produserer påvirker direkte globale problemstillinger knyttet til både helse og miljø. Vi trenger å ta flere bærekraftige matvalg hvis vi skal kunne nå FNs bærekraftsmål og sikre bærekraftig matproduksjon og forbruk i fremtiden.
 
Hvordan kan vi lokalt jobbe med å finne gode løsninger på disse problemstillingene? Hvilke utfordringer og muligheter ser vi i Norge på veien mot en mer bærekraftig matproduksjon?
 
Få med deg kveldens foredragsholdere:
 
Aleksandra Krage Angell
Daglig Leder Matarena AS
 
Kathrine Martinsen
Gründer av Folkelig
 
Agnes Velve Tvinnereim:
Gründer bak Matkollektivet og Bærekraftige Liv
 
I tråd med tema vil det bli servert deilige bærekraftige småretter fra matgründer Anne Lill Stene, gründeren bak Stenes Matglede og Impact Hub sin nye huskokk.
 
Om programmet:
Det blir foredrag fra ca 18.00-20.00 og mingling, bar og hygge frem til 21.00. Det er påmelding via Ticketco, men også mulig å betale inngang direkte ved oppmøte. Pga. begrenset plass ønsker vi alle Facebook påmeldinger velkommen som bindende.
 
Meld deg på her: https://impacthubbergen.ticketco.no/
 
Matarena:
Matarena er en kompetansearena og koblingsboks for lokalmat i Hordaland/ Vestlandet på tvers av blå og grønn sektor.
Vi er tett på aktørene og råvarene og har som formål å utvikle og formidle kunnskap om bærekraftige produkter fra sjø og land.
Ved å engasjere til økt samarbeid, skal selskapet bidra til fornying og økt verdiskapning for næringsaktørene i hele verdikjeden for mat. Arbeidet skal således bidra til økt kunnskap om mat og matkultur hos forbrukerne.
 
Folkelig:
Folkelig er en folkehelsebedrift som utvikler verktøy for lokalt folkehelsearbeid, med mål om å gjøre det enklere og litt mer folkelig å ta vare på helsen sin. De har fokus på nærmiljøet som arena for sitt arbeid og gjør helsefremmende aktiviteter tilgjengelig for folk der de bor. De driver blant annet Smaksverkstedet, et etterskoletidsprogram med mål om å skape matglede og matkompetanse for barn og unge. De har også startet Gategym, en frivillig oganisasjon med mål om å få folk ut i aktivitet og bli kjent med naboene samtidig. I tillegg driver Folkelig ulike innovasjonsworkshops innen sosialt entreprenørskap og folkehelse.
 
Matkollektivet:
Matkollektivet er et innkjøpskollektiv for mat fra Vestlandet. Gode, bærekraftige matvarer – levert hjem, i Bergen. Mat fra bonden, rett til deg. Matkollektivet er et samfunnsbyggende prosjekt. Deres mål er å formidle lokalt produsert mat fra Vestlandet (fra Sogn til Rogaland). De skal etablere en trygg, forutsigbar, direkte distribusjonskanal for småprodusentene, stimulere økt landbruksproduksjon i regionen, styrke den regionale verdiskapingen, trygge arbeidsplasser og dyrevelferd, og indirekte bidra til levende bygder og ivaretakelse av kunnskap og landbruksjord. Intet mindre. De bygger det Vestlandet vi drømmer om!

See other Events