Loading Events

Impact Night Vol.5 – Teknologi og sosial innovasjon

Date
Oct 6th
Time
18:00 - 21:00
Location
Price
Free

Velkommen til Impact Nights vol.5!

Hver måned inviterer vi spennende bedrifter og personer til å dele sine historier med oss, for å engasjere, inspirere og utfordre våre medlemmer og gründermiljøet i Bergen.

I høstens andre Impact Night tar vi for oss tema “Teknologi og sosial innovasjon”. Digitalisering og ny teknologi er ikke bare viktig, men ofte nøkkelen til å henge med de raske markedsendringene vi ser i verden. Teknologi er derfor blitt et stort satsingsområde nasjonalt og internasjonalt, også innenfor entreprenørskap.

Hvordan kan ny teknologi åpne for nye måter å tenke på sosial innovasjon? Møt kveldens foredragsholdere:

Aleksander Helmersberg
Gründer av Milla Says

Joanna Daffy & Camilla Strand
AbleOn Medical

Om programmet:
Det blir foredrag fra ca 18.00-20.00 og mingling, bar og hygge frem til 21.30. Det er påmelding via Ticketco, men også mulig å betale inngang direkte ved oppmøte. Pga. begrenset plass ønsker vi alle Facebook påmeldinger velkommen som bindende.

Meld deg på her:
http://impacthubbergen.ticketco.no/impact_night_vol5____teknologi_og_sosial_innovasjon

Milla Says

Aleksander Helmersberg er inititativtaker og gründeren bak Milla Says, en språk-app som skal gjøre det enklere å kommunisere for barn, unge og voksne med forsinket språkutvikling. Han er også pappa´n til Milla, og årsaken til at Alekander satset alt for å bli app-gründer. I år vant han Livsvernprisen for sitt arbeid med Milla Says.

Milla Says sitt hovedmål er å sørge for at barn, unge og voksne med manglende eller forsinket verbal tale skal øke sin egen kommunikasjon. De har bygd en plattform for bedre visuell læring av Norsk Tegnspråk og Tegn Til Tale for bruker. Målet er at språk-appen skal være et hjelperedskap for alle mennesker med behov for tegn til tale – både nasjonalt og internasjonalt.

Kom for å høre hans historie og hvordan det er å være gründer innen digital sosial innovasjon.

AbleOn Medical

I 2015 startet initiativtaker Camilla Strand sammen med Vilde Lepsøy AbleOn Medical AS, et nytt og spennende gründersekslap innen helseteknologi.

De har utviklet produktet AbleOn Shower System- et ergonomisk og modulært dusjsystem som skal hjelpe funksjonshemmede og eldre til å klare seg selv på badet. Det kan være en stor utfordring for mange å bruke badet, og det er der de mest alvorlige fallulykkene skjer. Løsningen Camilla og Vilde har kommet opp med gir eldre og personer med funksjonsnedsettelser støtte når de bruker badet gjennom hele dusjrutinen og målet er å redusere fall, samtidig som den gjør jobben enklere og mer effektivt for omsorgsarbeidere og familie.

Selv om de er de på prototypestadiet har de har allerede fått mye positiv oppmerksomhet for sitt arbeid. Tidligere i år vant de innovasjonskonkurransen The Nordic Independent Living Challenge som beste omsorgsgründere i Norden, med en hovedpremie på 1 million kroner!

Kom å hør dem fortelle om hvordan det er å være gründere og pioneerer innen helseteknologi!

See other Events