Loading Events

Impact Night Vol.2: Fra avfall til ressurs

Date
Apr 7th
Time
6:00 - 21:00
Location
Price
Free

Velkommen til Impact Nights

Impact Nights er en helt ny eventserie i regi av Impact Hub Bergen. Hver måned inviterer vi spennende bedrifter og personer til å dele sine historier med oss, for å engasjere, inspirere og utfordre våre medlemmer og gründermiljøet i Bergen.

Vårens andre Impact Night vil ta for seg tema “fra avfall til ressurs”

Nær alle verdens land ble enige om å justere målet for global oppvarming under FNs klimatoppmøte I Paris I 2015. Global oppvarming skal holdes godt under to grader, sammenliknet med før-industriell tid, og helst under 1,5 grader. Bedre utnytting og forvaltning av naturressurser, og mer effektive måter å håndtere- og redusere avfall på er del av løsningen for å nå det krevende målet.

Hvilke muligheter og utfordringer står vi ovenfor ved implementeringen av disse løsningene? Hvilken effekt vil de ha for norsk næringsliv og samfunn?

Få med deg kveldens foredragsholdere:

Roy Vardheim
Direktør for teknologisenteret for C02-fangst på Mongstad (TCM)

Mette Nygård Havre
Kommunikasjonssjef i BIR

Hilde & Anita
Gründere av Råvarene

Om programmet:
Det blir foredrag fra ca 18.00-20.00 og mingling, bar og hygge frem til 21.00. Det er påmelding via Ticketco, men også mulig å betale inngang direkte ved oppmøte. Pga. begrenset plass ønsker vi alle Facebook påmeldinger velkommen som bindende.

Meld deg på her: http://impacthubbergen.ticketco.no/impact_night_vol_2__fra_avfall_til_ressurs

TCM

Teknologisenteret på Mongstad (TCM) er verdens største anlegg for testing og utvikling av teknologier for CO2-fangst. TCM er en sentral del av regjeringens satsing på CO2-håndtering og et viktig bidrag i den internasjonale klimadugnaden.

BIR

BIR er et av Norges største renovasjonsselskap, og har en viktig rolle for å sikre at miljø og klima ivaretas gjennom gode avfallsløsninger. For å sitere administrerende direktør Steinar Nævdal ” Enkelt sagt handler det om å kaste ting på rett måte. BIR skal være med og sørge for kvalitetsgjenvinning. Avfall er ressurser. Kastes det riktig kan det brukes om og om igjen”

Råvarene

Denne våren åpner Råvarene-Bergens første Zero Waste Kolonial midt i hjertet av Bergen. Råvarene gir deg muligheten til å gjøre en innsats for en grønnere hverdag ved å tilby råvarer i løsvekt. Som kunde, er du med på å dra samfunnet i en mer naturharmonisk retning og bort fra bruk- og kastmentaliteten.

See other Events