Impact Hub Bergen – 5 år! Del 1: Begynnelsen
6 September 2016 - bergen

Impact Hub Bergen fyller 5 år denne høsten! I denne serien forteller vi historien vår. Fra idé til huset med de rare i 🙂


Del 1: Begynnelsen

I 2006 startet drømmen om en Hub i Bergen, først under navnet ´Drivhuset`. Byen manglet en møteplass for visjonærer. Det skulle være høyt under taket og lav terskel slik at mennesker som hadde idéer for en bedre verden enkelt kunne finne likesinnede og hjelpe hverandre frem mot realisering. De første tegningene så slik ut – en dome som var mobil og plassert på vannet, og som produserte sitt eget energiforbruk. Det ble for dyrt, og vi begynte søket etter et egnet lokale.

 

Bilde 1

Årene 2007 og 2008 ble brukt på å presentere visjonen, utvikle konseptet, skrive forretningsplan og bygge opp nettverket. Satsingen på innovasjon var fremdeles i sin spede start i Bergensregionen. På den tiden hadde veldig få hørt om sosial innovasjon og co-working var et ukjent begrep. En rekke arrangementer ble holdt for å rette fokus på samfunnsinnovasjon og spre kunnskap om ´business as unusual`.

 

Bilde2

 

Vi ble etterhvert kjent med Hub-nettverket og i 2008 gikk vi inn i samarbeid med dem slik at våre gründere også skulle få en global arena og kontaktflate. Profileringen av det som i dag heter Impact Hub begynte. Navnet Hub betyr jo koblingspunkt – folk med idéer kommer inn, får kontakter, kunnskap og inspirasjon, for så å gå styrket ut igjen.

 

Bilde 4

I 2009 hadde vi undersøkt omtrent hvert eneste ledige lokale i Bergen, uten hell. De vi fant var enten uten sjel, hvite, sterile, for små, for store eller for dyre. Men, så fant vi det! Et 500m2 stort og 300 år gammelt UNESCO hus midt i hjertet av byen på Bryggen i Bergen! Det som opprinnelig hadde vært et lager for tørrfisk skulle bli til et hjem for fremoverlente gründere.

Bilde 3

 

Norges første Hub for fremtidens løsninger var en realitet, og pressen hjalp oss med å spre ordet: ´En Hub er en møte- og arbeidsplass for mennesker med ideer som løser sosiale eller miljømessige utfordringer`.  Så kunne reisen begynne.

 

Bilde 5