Impact Hub Bergen – 5år! Del 3: People of Impact.
15 September 2016 - bergen

Impact Hub Bergen fyller 5 år denne høst (bli med på festen da – 15.okt! I denne serien forteller vi historien vår. Fra idé til huset med de rare i ?


Del 3 – People of Impact

bilde-nr-11

Den 10.09.2011 lanserte vi Norges første Hub og gründerhus med fokus på sosial innovasjon. 250 gjester var med på festen til langt på natt. Kvelden før krasjet selvfølgelig hardisken på Mac`en. Gjestelister, taler og kjøreplaner gikk fløyten, for hvem hadde vel tatt seg tid til back-up? Takket være mange gode hjelpere kom vi likevel i havn.

bilde-nr-12

Noen mennesker har vært mer avgjørende for at vi har en Impact Hub i Bergen enn andre. Bildene er fra åpningsfesten. Til venstre står Bliss Browne, gründer av Imagine Chicago – en stor inspirator og mentor bak gründerreisen til Impact Hub Bergen. Til venstre for Bliss står Bente Florelius, den første i posisjon som trodde på ideen om et co-working hus i Bergen, og som åpnet en rekke dører for å bidra. Helt til høyre står Jonathan Robinson, gründer av den første Hub i verden (Islington, London), og som ledet an fremveksten av et større globalt nettverk. Jonathan er en stor inspirator og pioneeren bak Impact Hub. Ved siden av ham står Silje Grastveit, primus motor bak Impact Hub Bergen. Ved siden av henne står Elisabeth Nesheim som jobbet tett med Silje i tiden frem mot lansering av Hub`en.

bilde-nr-13

Damene på første rad her er (t.v) Mette Nora Sætre, Næringssjef i Hordaland Fylkeskommune som er en av våre aller viktigste samarbeidspartnere.  Deretter følger Kristine Timberlid, Senior rådgiver i Innovasjon Norge og Elin Sjødin Drange, Næringssjef i Bergen kommune – begge viktige støttespillere. De to damene (t.h) på bildet er Elisabet Kjærstad Bøe og May Kristin Røen som sammen med Silje Grastveit utgjorde Hub`ens aller første styre. Av andre tidlige samarbeidspartnere var Sparebank 1 SR-Bank avgjørende, og støtte fra Bergen Teknologioverføring hjalp oss godt i gang. Tusen takk til alle som bidro til at ideen om Impact Hub ble en realitet!

bilde-nr-14

Noen av dem som fortjener en stor takk og som var med på å bygge Impact Hub i starten er (fra venstre) Daniel Tabacaru, Michaela Tabacaru, Shail Rosen, Brooke Wilkerson, NgaSuma Kanyeka, Laura Ve, Hans Fredrik Hag og Naeem Searle sammen med Silje Grastveit.

Ikke minst skal huseierne skal ha en stor takk for god prosess og dialog underveis.

bilde-nr-15

En spesielt stor takk går til Torhild Eide Torgersen som både var med i prosessen da ideen om Impact Hub begynte å ta form, og som var en viktig partner i Hub`ens første leverår. Bildet er fra avslutningsfesten da Torhild trådte ut av Impact Hub og ble leder for DesignArena. Tusen takk for mange gode år med tett samarbeid!