Møt Impact Challenge 2019/20 vinnerne : FIBROFOKUS, TAVARE og STEG
11 June 2020 - Impact Hub Team

Etter et spennende år med Impact Challenge programmet 2019-2020, har 9 fantastiske team gjennomført inkubasjonsprogrammet og er klar for å arbeide videre med realisering av deres virksomheter. Fokus for programmet var også i 2019 psykisk helse – og deltakerne har fått starthjelp gjennom mentor, en rekke kurs, medlemskap og kommunikasjonsstøtte. Vi har gleden av å presentere tre vinnere fra årets program: FIBROFOKUS, TAVARE og STEG.

FibroFokus er et metodeverktøy for et bedre tilbud til pasienter med fibromyalgi, slik at pasientene kan få en bedre livskvalitet og hverdag til tross for en kronisk sykdom. Gründeridéen kom i det Regine Frisch lå på behandlingsbenken til naprapat Laila og de begge to var enig om at for første gang på lenge, følte Regine en bedring. De snakket sammen om viktigheten av riktig behandling til rett tid og behandlere som står på for sine pasienter. Regine hadde en god fastlege i Lise Fredriksen som hun også hadde en fin dialog med. Hun hadde god kompetanse på fibromyalgi og sammen skapte de tre fundamentet til Fibrofokus.

«Impact Challenge hjalp oss å skape en god forretningsplan og la press på oss til å faktisk gjøre de tingene som vi snakket om å gjøre. Vi få muligheten til å være i et miljø med andre fantastiske gründere som heier, hjelper og støtter deg på veien. På den måten tok ideen vår form og ble gjort realiserbar,» forteller Regina og Laila.

«Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingene vi har fått og å se hvor mange som heier på oss og ønsker å være med på å bryte ned stigma rundt diagnosen fibromyalgi. Vi har fått en levende sosial plattform, med ulike oppdrag og kunder til vår klinikk som starter opp i august.»

 

Nina Spurkeland og Inger Kristine Straume har begge utdanning  innen mindfulness, er tilbydere av mindfulness kurs – og har i tillegg lang arbeidserfaring med ungdom som har det vanskelig.  Gjennom deres profesjonelle arbeid har de erfart det store behovet unge i dagens samfunn har for konkrete livsmestringsverktøy. Da de møttes for 5 år siden, skjønte de raskt at begge hadde et brennende ønske om å bidra til å gi alle barn og unge verktøy for livsmestring. De ble også inspirert av de gode erfaringer skoler i andre land har gjort med opplæringen av lærere for bruk av mindfulness i skolen.

TAVARE er et verktøy for livsmestring i skolen ved bruk av oppmerksomt nærvær (ON). Tilbudet gir lærere opplæring i å integrere enkle ON øvelser i den ordinære undervisningen med sine elever. Øvelsene kan brukes i ulike sammenhenger i skolehverdagen; kan tilpasses den ordinære undervisningen, og er uavhengig av fag.  TAVARE består av opplæring, øvelseshefte og oppfølging/veiledning av lærerne. TAVARE legger til rette for at lærere og elever kan få dybdetrening i ferdigheter som styrker deres relasjonskompetanse, sosial og emosjonell trening.

«Å komme inn i et fellesskap med andre gründere og få dele erfaringer med dem, samt den gode støtten og økte kompetansen for forretningsutvikling, gjorde at TAVARE ble et tydeligere og mer strukturert tilbud både for oss selv og våre omgivelser. En viktig bit for oss har også vært å få en egen mentor,- samt hjelp til designutvikling og merkevarebygging,» forteller Nina og Inger Kristine om deres opplevelse av Impact Challenge programmet.

 

Ideen til STEG kom på vei ned fra Turnerhytta i 2019. Stine Faugstad hadde betennelse i skulderen og var blitt sykemeldt. En av tingene som fikk smertene til å avta og hjernen i balanse var å gå turer i fjellet. En dag slo det henne plutselig at hun ikke var aleine om å gå tur på dagtid, og var heller ikke den eneste som gikk ensom. Hun tenkte for seg selv at det hadde jo vært kjekkere å gå sammen med noen, men terskelen var stor for å invitere andre med. Hun kom i snakk med andre hun traff ute og det viste seg at også de gjerne kunne tenke seg å gå med noen andre, men flere hadde samme sperrer som henne, og mange opplevde at det krevde for mye planlegging og reising for å delta på arrangerte turar i regi av organisasjoner og lag. Slik var de første tankene som n[ har formet seg til det som teamet jobber for å utvikle til STEG APP – en enklere måte å avtale og gå tur sammen med andre i nærområdet.

«Konseptet og Hub’en sine verdier stemmer veldig bra med mine – og så var det gode muligheter for å tilegne seg kunnskap om entreprenørskap og ikke minst nettverksbygging” sier Stine om Impact Challenge programmet.


Bli med på Impact Challenge i høst 2020!

Er du nysgjerrig på Impact Challenge programmet? Sjekk ut impactchallenge.no – det neste programmet starter i digital versjon i August 2020.