Natteravnene
8 September 2014 - silje_grastveit

Bergen Rotaract arrangerer i samarbeid med HUB Bergen en kveld som handler om Natteravnene sitt arbeid den 16. april kl. 19-21.

Inga-Alice Næss Blaha, Natteravnsleder i Bergen Sentrum, vil sammen med Ellinor Nymark fortelle om utviklingen siden gruppen gikk sine første vandringer i 1992, utfordringene de ser fremover i tillegg til samarbeidet deres med politi og andre. Natteravnene i Bergen sentrum er en av de eldste natteravngruppene i Norge.

Medlemmene i Bergen Rotaract være med på Natteravnenes vandring fredag 26. april og vi oppfordrer flere til å bli med på vandring denne eller andre dager.

Om Natteravene: Natteravnene har som formål å bidra til å gjøre byer og tettsteder til tryggere steder å være og å utvikle naturlig kontakt mellom barn/ungdom og edru voksne. Dette gjør de gjennom å være synlige voksne som søker å bidra til å dempe vold og skadeverksproblematikk ved sitt nærvær, samt å bevisstgjøre innbyggerne om at det er naturlig å melde fra om straffbare forhold.

Natteravnene ble startet av politiet i Oslo etter modell av Nattugglorna i Sverige etter skriverier i pressen om farer ved å oppholde seg i deler av Oslo sentrum i helgene på slutten av 1980-tallet. Første prøvevandring ble arrangert natt til 1. mai 1990 med 350 oppmøtte på Rådhuset i Oslo. Fra 1991 var det ildsjeler som overtok organiseringen fra politiet og slik drives Natteravnene den dag i dag.

Arrangementet er åpent og gratis for Rotaract og HUB medlemmer. Påmelding via FB: http://www.facebook.com/events/604121772949888/