NY PODKAST FRA KAVLIFONDET: TECH, HÅP & KJÆRLIGHET!
23 January 2020 - Impact Hub Team

I Kavlifondets nye podkast møter vi engasjerte gründere og dyktige fageksperter som gjør verden til et bedre sted, gjennom teknologi, innovasjon og gode ideer.

Hovedgjestene i “Tech, håp & kjærlighet” brenner for å gjøre verden til et bedre sted og har dedikert store deler av liv og arbeidshverdag til dette arbeidet.

– Vi har pratet med gründere, kulturarbeidere, helsearbeidere og forskere som gjennom teknologi, innovasjon og gode ideer har funnet løsninger på aktuelle samfunnsutfordringer, sier Christina Sundli-Härdig, prosjektleder for Tech, håp & kjærlighet for Kavlifondet.

Podkast- gjester, samfunnsdebattant Ingeborg Senneset, daglig leder i Kavlifonder Inger Elise Iversen og Aksel Mjøs, styreleder i Kavlifondet på Podkast-Lanseringsfrokost i Oslo. Foto: Anne Elisabeth Næss/Kavlifondet

Ensomhet og psykisk helse

I hver episode introduseres et prosjekt som har fått støtte av Kavlifondet for sitt arbeid innen barn og unges psykiske helse, bekjempelse av ensomhet og utenforskap og hjelp til vanskeligstilte.

Sundli-Härdig lover en gripende og engasjerende podkast-serie som tar for seg ulike innfallsvinkler til tema.

– I podkasten får man høre rørende historier fra dem som har fått hjelp takket være hovedgjestene sitt dedikerte arbeid og nytenkende løsninger, forteller Sundli-Härdig.

Podkasten er en del av Kavlifondets nye satsning på å fremme effektiv bruk av teknologi for å forsterke effekten i samfunnsnyttige prosjekter.

Vil mobilisere studenter

Podkasten blir den første av flere aktiviteter i 2020.

– På nyåret skal Kavlifondet samarbeide med studentmiljøene i Bergen, Oslo og Trondheim for å gjennomføre arrangementer og konkurranser. De skal ta for seg samfunnsutfordringer og finne flere nytenkende løsninger for å bedre barn og unges psykiske helse og forhindre utenforskap, forteller daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen.

– Det overordnede målet med hele satsingen er å koble nye teknologiske løsninger og samfunnsnyttige prosjekter for å sikre kompetansedeling og erfaringsutveksling. På den måten kan vi nå ut til enda flere, enda raskere og over hele verden, for å oppnå størst mulig sosial effekt. Dette er selve kjernen i Tech, håp & kjærlighet, avslutter hun.

Podkast-serien består av syv episoder. Ny episode slippes hver uke fra 23.januar.

Hovedgjester i Tech, håp & kjærlighet

Podkasten produseres av Vrang Produksjon, kjent for podkaster som Noia, Ida med hjertet i hånden og Mamma jobber. Programleder er Karoline Enoksen fra Vrang Produksjon.

Hør podkasten Tech, håp & kjærlighet her:

• Spotify
• Apple Podcasts
• Soundcloud

Les den originale artikkelen her.